Hoe gebruik je amberblokjes

Amberblokjes zijn steeds populairder en amberblokjes cadeau doen aan iemand is ideaal. Deze Oosterse blokjes staan bekend om hun warme en zoete geur en daardoor erg geliefd. Ze lijken erg op zeep, maar bevatten geen alcohol en kunnen gebruikt worden als parfum. Voordat je deze geurblokjes aanschaft, is het wel handig om te weten hoe je ze kan gebruiken en hoelang ze meegaan. Daarom bespreken we in deze blog: hoe gebruik je amberblokjes. 

Wat zijn amberblokjes?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat deze populaire Oosterse geurblokjes precies zijn. Zoals hierboven genoemd, lijken amberblokjes veel op handzeep.

hoelang ruiken amberblokjes

Ze hebben dezelfde textuur en worden in dezelfde vormen en groottes gemaakt, maar amberblokjes schuimen niet dus als je ze verwart kom je er al snel achter dat het geen zeep is. Amberblokjes worden door hun mix van verschillende etherische Oliën uitsluitend voor hun geur gebruikt. 

Hoe gebruik je amberblokjes?

Ook worden amberblokjes als huisparfum gebruikt. Dit is erg makkelijk en je hebt niet veel van de geurblokjes nodig om je kamer maandenlang een warme geur te geven. Daarnaast bevat het ook geen schadelijke stoffen.

Gebruik een mini geurbrander: Een van de meest populaire manieren om amberblokjes te gebruiken, is door ze te smelten in een geurbrander. Rasp het blokje op de schaal van de brander en steek een waxinelichtje aan. Wanneer het rasp van het amberblokje begint te smelten, zal de geur zich door de kamer verspreiden.

Gebruik als geurverfrisser: Een amberblokje kan ook worden gebruikt als een natuurlijke geurverfrisser in kledingkasten, lades of op planken. Plaats het blokje gewoon op de gewenste plek en de geur zal zich langzaam verspreiden, of hang deze in de kledingkast in een organzazakje.

Gebruik als parfum: Als je op zoek bent naar een natuurlijk parfum, kun je een beetje van het amberblokje op je polsen, achter de oren of op andere pulse points aanbrengen. De warmte van je lichaam zal de geur langzaam vrijgeven en de hele dag meegaan. (Let op, dit kan allergische reacties opwekken)

Gebruik het in de stofzuiger: rasp wat van het amberblokje af en zuig dit met de stofzuiger op, voordat je de ruimtes gaat stofzuigen. Dit zorgt er voor dat de heerlijke geur van het amberblokje wordt verspreid in de ruimtes en deze ook lekker gaan ruiken.

Gebruik als decoratie: Kies een plek in de ruimte en leg een of meerdere blokjes op een schaaltje. Laat dit staan en snuif de zachte geur op. Het maakt in principe niet uit waar je de amberblokjes neerlegt, maar het is aan te raden dit niet bij een raam neer te zetten. Hierdoor kan het amberblokje smelten of verdwijnt de geur door een kier naar buiten. Voor langdurig geurbehoud is het daarom het beste om het schoteltje uit de zon te zetten. Heb je een grote ruimte dan raden wij aan om 2 of meerdere blokjes neer te leggen, bij een kleine ruimte zoals het toilet is 1 blokje meestal voldoende.

Hoelang blijft een amberblokje ruiken?

Amberblokjes kunnen dus op meerdere manieren gebruikt worden, wat het een ideaal cadeau voor jezelf of voor anderen maakt. Maar hoelang blijft een amberblokje eigenlijk ruiken? Hoewel amber relatief kostbaar is, heeft het een groot voordeel. De geur kan maar liefst tot een jaar aanhouden, waardoor je dus niet veel van het blokje hoeft te gebruiken. 

Wanneer je merkt dat de geur minder wordt, kan je een stukje van het blokje raspen waardoor de geur van een nieuw laagje verspreid wordt. Dit zal na een paar maanden gebruik nodig zijn. Het schraapsel van het opgemaakte laagje kan je vervolgens gebruiken voor je stofzuiger of opbranden in een geurbrander. Hierdoor kan je de geur van het amberblokje dus optimaal benutten.

Amberblokjes geuren combineren

Hoewel amberblokjes van ambergrijs zijn gemaakt en dit bekend staat om zijn warme en zoete geur, zijn de blokjes in verschillende geuren verkrijgbaar. Dit komt doordat amberblokjes geuren combineren vrij gewoon is en de blokjes gemaakt worden met verschillende ingrediënten:

gebruik een amberblokje op een schaaltje en raspje

Naast de standaardvariant heb je bijvoorbeeld ook zoetere opties. Deze bevatten vaak Vanille of fruitgeuren.
Ook kan je de geurblokjes zwaarder maken door het gebruik van houtgeuren en Musk. Zoek je amberblokjes met deze geur, denk dan aan de Sandalwood of Black Musk.
Daarnaast zijn amberblokjes vaak in bloemgeuren verkrijgbaar, zoals Lavendel en Rozen.
Zo zit er voor iedereen wel wat bij en is de ambergeur dus goed te combineren met andere populaire parfumgeuren.

Ook worden de geurblokjes soms gecombineerd met andere producten. Ze hebben een sterke geur en het kan daardoor lastig zijn deze goed te combineren met andere geuren van bijvoorbeeld geurkaarsen of luchtverfrisser. Wanneer je amberblokjes geuren wilt combineren, is het daarom belangrijk om te bedenken wat voor soort geur je wilt creëren. Wanneer je van zoetere geuren houdt, is het handig om dit terug te laten komen in alle geurproducten die je hebt. Ga je bijvoorbeeld voor een Vanille amberblokje, kies dan ook voor Vanille geurkaarsen. 

Veelgestelde vragen

Hoelang blijft een amberblokje ruiken?

Amberblokjes blijven ongeveer een jaar lang ruiken. Als de geur van je amberblokje wat minder word kun je er een stukje van af raspen, de geur komt dan weer helemaal terug! Gooi het afgeraspte niet weg, gebruik dit in een oliebrander of geurzakje.

Hoe bewaar je amberblokjes?

Bewaar je amberblokjes in een zakje of op een schaaltje. Let op de amberblokjes kunnen vlekken achterlaten, leg deze dus niet neer zonder schaaltje en leg deze ook niet los in je kledingkast.

Kunnen amberblokjes smelten?

Amberblokjes smelten bij ongeveer 65 graden, hierdoor smelten ze geweldig in een oliebrander met een kaarsje eronder. Pas op! Laat een amberblokje dus niet in de auto liggen, deze kan dan smelten en vlekken geven in de bekleding van de auto.

Deel dit artikel
De waardering van blokjesbox.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 133 reviews.