Wat zijn amberblokjes?

Iedereen is dol op geurtjes. Van huisparfums, tot body sprays tot verfrissende blaadjes voor in de auto. Niets is beter dan lekker ruiken. Er zijn dan ook verschillende manieren om je favoriete geuren te verspreiden. Amberblokjes zijn hier een voorbeeld van, en amberblokjes cadeau doen kan nooit fout gaan.
In deze blog geven we antwoord op de vraag “wat zijn amberblokjes?” en vertellen we je hoe je deze moet gebruiken.

Wat zijn amberblokjes? of ook wel geurblokjes genoemd.

Wat zijn amberblokjes? waar worden amberblokjes van gemaakt? Deze speciale Oosterse blokjes worden ook wel geurblokjes genoemd. Dit is de geur van Amber gecombineerd met andere etherische oliën. Amber is een kostbaar ingrediënt, wat als warm en zoet wordt omschreven. Door de etherische oliën creeër je de gewenste geur, zoals Lavendel, Pink Roses of Eucalyptus.
Daarnaast worden andere natuurlijke ingrediënten toegevoegd voor een goede geurbalans en wax voor de textuur en smeltmogelijkheid.

Wat zijn amberblokjes en waarvoor kun je deze geurblokjes voor gebruiken?

De geurblokjes zijn op meerdere plekken te gebruiken. Die diversiteit maken een amberblokjes cadeau ideaal, omdat er voor bijna iedereen wel een geur is die bij hem of haar past ( ja, er zijn zelfs amberblokjes voor mannen! ). Naast het verspreiden van een heerlijke geur in huis, kan je het ook als kledingparfum gebruiken. Dit doe je door simpelweg een blokje in je kledingkast te leggen op een schaaltje of op te hangen, waardoor je kleding de geur opneemt. (hang het niet tegen de kleding aan, om eventuele vlekken te voorkomen)

Ook kan je de blokjes gebruiken voor een oliebrander, waardoor je niet alleen het gezellige licht van de kaarsjes krijgt, maar ook een heerlijke geurverspreiding van jouw favoriete amberblokje. Daarnaast zijn deze geurblokjes ideaal voor in de badkamer of toilet, zodat de vieze geurtjes verdwijnen en het in plaats daarvan altijd goed ruikt op het toilet.

Het amberblokje wordt ook wel in de auto gebruikt. LET OP bij het gebruik in de auto kan het blokje smelten, wij raden het gebruik in de auto in de zomer af.

Amberblokjes kun je ook gebruiken als parfum door het blokje over je huid te wrijven, wees hiermee altijd voorzichtig want etherische oliën kunnen sterk zijn en voor sommige mensen reacties geven.

Hoelang blijven amberblokjes ruiken?

Amberblokjes cadeau doen is niet alleen leuk vanwege de diverse opties voor het gebruik, maar ook doordat je er erg lang mee doet. Je hebt niet veel geurblokjes nodig om een jaar of zelfs langer door te komen.

Om de sterkere ambergeur weer naar voren te laten komen, kan je een beetje van het blokje afschrapen. Op deze manier haal je het oude, “lege” laagje weg en kan het volgende laagje weer goed zijn sterke geur verspreiden. Dit kun je doen met een van onze mini raspen. Gebruik geen keukenrasp, omdat deze te grof is en hierdoor grotere brokken van het geurblokje kunnen afbreken!
Het schraapsel wat je over hebt, kan gebruikt worden voor een geurbrander of als parfum, door een klein beetje over je huid uit te smeren. Of zuig het met de stofzuiger op ( mag niet in een stofzuiger zonder zak ), waardoor je een heerlijke geur verspreidt tijdens het stofzuigen.

Wanneer moet je opassen met amberblokjes?

Amberblokjes, ook wel geurblokjes genoemd, zijn dus een ideaal cadeau. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals eerder genoemd, amberblokjes bevatten wax, een soort vet. Dit maakt het mogelijk om de amberblokjes voor een geurbrander te gebruiken, maar dit betekent dus ook dat ze kunnen smelten. Wanneer het erg warm wordt in de auto, wanneer hij bijvoorbeeld in de brandende zon staat geparkeerd, kunnen de blokjes smelten en dit laat vette vlekken achter. Hetzelfde geldt voor binnenshuis, al gebeurt dat wat minder snel. Daarom raden we aan de blokjes altijd op een schaaltje te leggen. En natuurlijk niet direct achter een raam, op de vensterbank bijvoorbeeld.

Daarnaast moet je ook opletten dat de amberblokjes niet op je kleding afgeven, want de vetvlekken zijn er moeilijk uit te krijgen en schrobben maakt het vaak erger. Ook is het belangrijk de blokjes uit de buurt van kinderen en dieren te houden. Ze zijn niet eetbaar, maar zo zien ze er wel uit. 

Zelf een amberblokjes brievenbus cadeau samenstellen

Amberblokjes cadeau doen is niet alleen een leuk idee, maar ook nog eens makkelijk. Wanneer iemand ver weg woont of je niet aanwezig kan zijn op haar of zijn verjaardag, kan je de geurblokjes gewoon versturen per post. Dit gaat snel, makkelijk en goedkoop, aangezien ze gewoon door de brievenbus passen. Je kan ze daardoor dus als brievenbus cadeau versturen.

En mocht de ontvanger vragen “wat zijn amberblokjes?” dan weet jij nu precies wat het zijn

Het samenstellen van een brievenbus cadeau is erg eenvoudig. Je kiest de hoeveelheid en soorten amberblokjes die je wilt, het gewenste kleur raspje en een schaaltje. Indien gewenst kun je een cadeauverpakking erbij kiezen en wij doen de rest!
Het pakketje zal binnen twee a drie dagen bij de jarige job zijn! Die kan dus al snel genieten van de heerlijke en warme geur van de geurblokjes.

Foto gemaakt door Shannon van Shann Blogt

Deel dit artikel
De waardering van blokjesbox.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 133 reviews.